Dacia Logan Shooting Brake: Rumunský (ne)splněný sen

Dacia patří mezi dostupné značky, které vynikají nízkou cenou. Co však v případě, že se tento vůz zalíbí zákazníkovi, který touží po honosnějším provedení? Odpovědí je Dacia Logan Shooting Brake!

Značka Dacia je neodmyslitelně spojena s dostupnými automobily a vozidly, která zpravidla nabízejí výhodný poměr cena/výkon. Co kdyby ale zamířila trochu výš?

Dacia Logan Shooting brake
Dacia Logan Shooting Brake je více než žádaný (ne)splněný sen z Rumunska. Je toto dělo dostupné značky zaručen recept na úspěch? Při pohledu na tuto mašinu je na místě otázka, jestli je na vozidle podstatnější cena nebo nám stačí pěkný design a jsme ochotni si připlatit za honosnější verzi.

Honosnější model pro náročné
Snění o dostupném a praktickém automobilu může splnit právě Dacia. Designu pomůže marocký designér a umělec známý pod jménem Uness Design. Díky působivému designu nelze Logan Shooting Brake přehlédnout. Elegantní kombík čeká na svoji chvíli a ta může přijít již brzy. Pokochej se krásnými fotografiemi.

Klasické combi vs. hatchback
Kritikům se nelíbí fakt, že model už tolik nepřipomíná původní Daciu a už vůbec ne Logan, který je nenápadný a všichni jej tak známe. Tento Shooting Brake trhák dostal dynamičtější tvar karoserie s praktickým zadkem, který není „užitkově“ hranatý. Pokud jsi nerozhodný při výběru typu karoserie a váháš mezi klasickým kombíkem a hatchbackem, toto může být volba pro tebe.

Společné prvky
5dveřový praktický vůz překvapí prostorem, střešním spoilerem, výraznými koncovkami výfuku a mimořádně vizuálně zajímavými koly. Za pozornost stojí také společné vlastnosti, které koncept sdílí se sedanem Logan. Pozornému oku neunikne podobný příď s téměř identickou maskou chladiče a na něj navazující světlomety. Dalšími společnými prvky obou aut je nárazník, přední kapota a efektní „vyduté“ blatníky a světla jako na sedanu. Podobnými parametry se vyznačuje i zavazadlový prostor, kde dominují charakteristické prolisy. Podobné tvarové linie jsou maskovány mnohem výraznějším sportovnějším postojem.

Honosnější Dacia – Dočkáme se?
Co potenciální zákazníky nepotěší? Zatím se nedíváme na skutečný automobil. Jedná se o neoficiální návrh. Podle všech informací Dacia neplánuje příchod takového vozidla na trh. Co je zajímavé? V nabídce rumunské značky nenajdeme běžný klasický kombík. Značka jakoby zcela ignorovala úspěch tohoto typu karoserie. Automobil, který má k této kategorii aut nejblíže a mohl by oslovit zákazníka? Nový Jogger se spoustou zajímavých vlastností. Jak hodnotíš zajímavý nápad marockého designéra? Uplatnil by se tento model na trhu?

Latest articles

Similar articles

Subscribe to our newsletter

Instagram